Candidații USR PLUS la Consiliul Local Timișoara
Dan Reșitnec
Dan are 34 de ani și a crescut în ultimii 4 ani odată cu USR. A fost implicat în partid încă din 2016, trecând de la simplu membru la vicepreședinte județean, coordonator de campanii și, acum, președintele filialei Timișoara.
Absolvent de Automatică și Calculatoare, Dan înțelege cât de dinamic este rolul unui Consilier Local – de la reprezentare, negociere politică și relația cu administrația locală până la crearea de proiecte de hotârări și inițiative proprii.
Pe lângă zonele de software și management, unde și-a desfășurat cea mai mare parte a vieții profesionale până acum, Dan este un om al drumețiilor și prețuiește natura.
Andrei Meșter
Andrei, 34 de ani, reprezintă generația plecată la studii peste ocean și revenită în România.
Vrea să își pună experiența și cunoștințele dobândite la Minnesota State University Moorhead, cât și cea dobândită în sectorul IT din România în beneficiul timișorenilor, din postura de Consilier Local al Municipiului Timișoara.
Este perseverent, flexibil și obișnuit să poarte negocieri, lucruri absolut necesar pentru “bătăliile” care îl așteaptă în Consiliul Local. Experiența lui de până acum, în varii sectoare ale industriei, l-a pregătit pentru acestea.
Ruben Lațcău
Ruben este pasionat de orice lucru făcut de oameni care are ca și scop progresul – de la politică, istorie și filozofie până la inginerie și management.
Lucrând în domeniul automotive, a avut ocazia să locuiască în multe țări din Europa, și acum vrea să folosească lucrurile văzute și învățate din poziția de Consilier Local.
Vrea să deschidă activitatea Consiliului Local și a Primăriei către cetățeni, transformându-le din instituțiile opace și greoaie care sunt acum în adevărate partenere pentru comunitatea timișoreană.
Rodica Militaru
Rodica s-a implicat încă din 2007 în lupta cu primăria Timișoara, privind blocurile între case; perseverența ei a dus la anularea în instanță a unor Hotărâri abuzive ale Consiliului Local și modificarea altor acte normative.
Membră USR din 2016, Rodica a fost implicată în zeci de proiecte, cum ar fi legea mirosurilor (recent adoptată de Parlament); bugetul participativ; a inițiat dezbaterea publică a unor Proiecte de HCLT; ține cursuri de administrație publică locală pentru colegi și este un om care demonstrează că lucrurile se pot face corect și transparent.
Este cadru didactic universitar și dorește ca, din postura de consilier local, să contribuie la creșterea calității locuirii în Timișoara.
Vlad Boldura
Vlad, 29 de ani, este cel mai tânăr dintre candidații Alianței USR PLUS la Consiliul Local.
În ciuda acestui fapt, Vlad a făcut de toate până acum: A absolvit facultatea de Finanțe-Bănci din cadrul UVT, a făcut voluntariat în mai multe ONG-uri de tineret în zona de Comunicare și PR, a lucrat în vânzări, traduceri și IT, iar acum are un rol de Product Manager în zona securității cibernetice.
Vorbește, repetitiv (și cam mult), despre digitalizare, politici de tineret, sport și orașe verzi, dar crede cu tărie că Timișoara merită Consilieri Locali implicați și responsabili. #TineriiSchimbăRomânia
Răzvan Negrișanu
Răzvan Negrișanu, antreprenor, de profesie arhitect și urbanist, a renunțat la cariera didactică pentru a-și putea dedica timpul proiectelor de interes pentru oraș.
Candidează pentru o poziție în Consiliul Local deoarece consideră că Timișoara are premisele și deține resursele pentru a oferi locuitorilor săi un mediu de viață mai bun, iar administrația publică deține toate pârghiile necesare pentru a face acest lucru, dar lipsește inițiativa și voința.
Răzvan e cofondatorul unui birou de proiectare, are peste 15 ani de experiență, iar în USR și-a asumat responsabilitatea pentru elaborarea Viziunii pentru Timișoara.
Răzvan Stana
Razvan, 47 de ani, este medic veterinar de profesie și un familist convins – nu doar pentru familia sa.
Dincolo de iubirea arătată zilnic acestora, Răzvan și-a creat o misiune de a ajuta toți copiii din România. Dar va începe cu cei din Timișoara. Părinții lui au fost profesori de limba română, inspirându-i o pasiune pentru școala și educație încă din copilărie.
Acum, Răzvan candidează pentru un loc în Consiliul Local din Timișoara pentru progresul educației din oraș, unde e nevoie de un parteneriat real între copii, părinți, profesori și administrație.
Ana Munteanu
Ana a înființat Borcanul cu Ulei în 2015, iar începând cu anul 2018 a coordonat activitățile proiectului Verde pentru Biciclete din Timișoara, încercând să aducă în atenția administrației publice problemele de care se lovesc, zi de zi, bicicliștii din Timișoara.
A făcut pasul spre politică în 2019, când și-a dat seama că e nevoie de schimbări radicale când vine vorba despre mobilitatea urbană, calitatea transportului alternativ și a educației ecologice, iar aceste schimbări nu pot fi făcute dacă între administrația locală și societatea civilă nu există un dialog constructiv. Și pentru că nu a găsit parteneri de discuție reali în administrație, a hotărât devină ea un partener pentru cetățeni.
Acum, Ana vrea să-și folosească energia, creativitatea și puterea de muncă pentru a transforma Timișoara într-un oraș verde, curat și sănătos.
Aida Szilagyi
Inginer si doctor în eco-eficiență industrială, Aida și-a dedicat întreaga carieră dezvoltării durabile, realizând numeroase proiecte care au vizat ecoinovarea, economia circulară sau combaterea schimbărilor climatice.
Experiența a învățat-o că, fără voință politică, eforturile ecologiștilor se pierd, iar tranziția către o lume sustenabilă rămâne o vorbă goală.
Aida crede că modelul obișnuit de conducere al orașelor nu mai este capabil să genereze forța și flexibilitatea necesară pentru ca orașele să se dezvolte armonios și consideră că avem nevoie de o nouă abordare, bazată pe transparență, cooperare și inovare.
O persoană realizată la cei 55 de ani ai săi, corectă, competentă și pregătită de acum să-și pună cunoștințele în slujba comunității, pentru a sprijini tranziția către un oraș durabil, motivată fiind și de programul electoral al filialei.
Ovidiu Merean
Ovidiu, 32 de ani, nu mai vrea să stea deoparte. Locuiește în Timișoara de 10 ani, lucrează ca și programator, și are alergie la formularea “să se facă”.
E membru USR de 4 ani și este, astfel, parte din schimbarea care se întâmplă acum în România. Ovidiu își propune să fie un Consilier Local transparent, deschis și conectat atât la realitățile orașului, cât și la cetățeni.
Crede că nimic nu se poate schimba dacă nu îți pasă cu adevărat de orașul acesta și de cetățenii săi.
Paula Romocean
Paula administrează proprietăți care de care mai diverse în activitatea ei de zi cu zi.
Este absolventă de Științe Economice, iar implicarea ei în politică și candidatura la Consiliul Local este centrată în jurul unei idei simple: Timișoara nu se va schimba dacă stăm deoparte.
Nu doar că are idei despre cum trebuie reabilitate clădirile istorice din oraș, Paula chiar face asta – într-un mod sustenabil, transparent, solid pe termen lung și în concordanță cu arhitectura orașului. Oare cum ar arăta Piața Libertății sau Piața Victoriei, renovate și administrare cum trebuie?
Florin Ilca
Florin, 60 de ani, este inginer – dar profesia e lucrul cel mai puțin interesant la el. Deși lucrează de 30 de ani în domeniul telecomunicațiilor, are un brevet de inventator și a crescut 3 copii, nu și-a pierdut deloc energia și bucuria pe care o avea în tinerețe.
Preocupat mereu de educație, a fost 14 ani membru în Consiliul de Administrație al unei școli din Timișoara și este foarte familiarizat cu modul în care funcționează administrația publică. Vrea să o schimbe, pentru că vrea să contribuie la transformarea Timișorii într-un oraș european, curat și prosper, în care tinerii vor să se întoarcă.
Jorge Gonzalez
Jorge nu doar că nu s-a născut în Timișoara – nu s-a născut pe teritoriul României. A studiat în țara natală (Spania) și a predat limba spaniolă în Tokyo înainte ca viața să îl aducă la Timișoara, la UVT.
A predat toată viața și astfel știe că fiecare an reprezintă un an de dezvoltare, nu de uzură, iar cei patru ani pe care îi petrece un Consilier Local în funcție înseamnă timp suficient pentru a-și lăsa amprenta asupra orașului.
Jorge ar vrea ca timișorenii să zâmbeacă mai mult, și crede că ar face-o dacă transportul în comun ar funcționa ireproșabil, dacă ar fi mai multe evenimente de cultură în oraș și dacă cetățenii ar vorbi mai mult cu aleșii lor.